Geld terug voor staking Transavia

Het zal je niet ontgaan zijn dat op maandag 19 februari 2018 een staking heeft plaatsgevonden door de piloten van Transavia. Het was overal op het nieuws en kwam regelmatig voorbij op de sociale media. De laatste cijfers die bekend zijn, laten zien dat ruim 12.000 reizigers zijn getroffen door de staking. Zelfs de dag erna ondervonden sommige reizigers nog ongemak ervan.

Goed nieuws voor alle reizigers die zijn gedupeerd door deze staking! Op basis van de geldende wet- en regelgeving hebben deze namelijk recht op een vergoeding van Transavia. Dit zijn de standaardvergoedingsbedragen die variëren van €250,- tot €600,- per persoon. Hoe langer de vluchtafstand, des te hoger de vergoeding is die je als reiziger kunt claimen. Dat is niet het enige. Tevens kunnen gedupeerde reizigers namelijk extra gemaakte kosten, als gevolg van de staking, claimen bij Transavia.

Kun je altijd claimen ingeval van een staking?

Een staking is altijd een vreemde eend in de bijt. De hoofdregel is namelijk dat reizigers met een vertraging die langer duurt dan drie uur, een claim kunnen indienen bij een luchtvaartmaatschappij. Echter, als de oorzaak van de vertraging gekwalificeerd wordt als overmacht, kan dat niet. Een van de vereisten, wil er sprake zijn van overmacht, is dat de luchtvaartmaatschappij op de oorzaak van de vertraging geen invloed kan uitoefenen. Is een vlucht dus vertraagd als gevolg van een staking door de luchtverkeersleiding (oftewel: een derde partij) wordt dat gezien als een overmachtsituatie. Reizigers kunnen dan dus geen aanspraak maken op een vergoeding.

In het geval van de staking op 19 februari 2018 kunnen reizigers dat wel, omdat de staking is gehouden door het eigen personeel van Transavia. Volgens de wet- en regelgeving wordt er in dit geval derhalve vermoed dat Transavia de staking had kunnen voorkomen.

Kortom: alle reizigers die een vertraging, annulering of gemiste aansluiting hadden als gevolg van de staking door Transavia op 19 februari 2018 hebben recht op een vergoeding!

Ben jij een gedupeerde reiziger en dien je deze maand je claim in bij Vlieg/RECHT? Dan heb je extra geluk, want de gehele maand maart betaal je bij ons vanaf vier reizigers maar 15% van het totale claimbedrag voor onze werkzaamheden!

Vlieg jij, evenals alle reizigers die je deze maand voorgingen, ook recht op je doel af met de hoogste netto vergoeding? Dien dan eenvoudig en snel je claim in via www.vliegrecht.nl!

Vooraf extra informatie inwinnen? Land dan op onze website: www.vliegrecht.nl of bel geheel vrijblijvend naar 0653635393. Wil je alvast op de hoogte blijven van het nodige ‘vliegrecht’? Like ons dan op Facebook: www.facebook.com/vliegrecht, zend een e-mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bekijk onze video’s op het Youtube-kanaal van Vlieg/RECHT.